2019/ÜTSG-05 Sayılı “Şeker Ölçüm Çubukları ve İnsülin Kalem İğne Uçlarının Tekil Takip Süreci Kapsamında Eczanelerin Bayilik Başvuruları Hakkında Duyuru”

Bilindiği üzere; “2019/ÜTSG-02 Sayılı Ürün Takip Sistemi Tekil Takip Süreçleri Hakkında Duyuru” ile şeker ölçüm çubukları ve insülin kalemi iğne uçlarının Ürün Takip Sistemi (ÜTS) üzerinden  01.02.2019 tarihi itibariyle tekil takip sürecine başlanacağı ve 30.04.2019 tarihi itibariyle tekil hareketliliği başlamamış söz konusu ürünlerin sağlık hizmet sunumunda kullanılamayacağı ilan edilmiştir.

Bahse konu ürünlerde tekil takip sürecinin başlatılması ile birlikte, üretici ve ithalatçıların ellerindeki ürünleri “üretim/ithalat bildirimi” ile, bayilerin ise “stok bildirimi” ile  ÜTS ye girmeleri ve tekil hareket süreçlerini yürütmesi gerekmekteydi. Ancak, ilgili ürünlerin vatandaşa satışını gerçekleştiren eczanelerin sattıkları ürünler için bugüne kadar ayrıca bir zorunluluk olmadığından üretici /ithalatçılar ile bayilik süreçlerinin ÜTS üzerinde yapılmadığı görülmüştür. Bu durum eczanelerin ellerindeki ürünlerin stok bildirimini bayilik tanımlamaları olmadığından yapamamalarına sebep olmuştur. Bu sebeple bahse konu ürün gruplarına yönelik bayiliği olan eczaneler stok bildirimlerini gerçekleştirebilecek; ancak bayiliği bulunmayan eczaneler ise stok bildirim işlemlerini, sistemsel çalışmanın tamamlanmasına müteakip bayilik şartı aranmaksızın yapabileceklerdir.

Bununla birlikte ÜTS üzerinde yer alan bayilik sürecinin tüm firmalar için kaldırılması ile ilgili diğer kamu kuruluşları ile görüşmeler devam etmekte olup tüm taraflarca uygun görülmesi halinde bayilik süreci kaldırılacaktır. Konu ile ilgili ilerleyen zamanlarda gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır.

2019/ÜTSG-06 Sayılı “Şeker Ölçüm Çubukları ve İnsülin Kalem İğne Uçlarının Tekil Takip Süreci Hakkında Duyuru”

Bilindiği üzere; “2019/ÜTSG-02 Sayılı Ürün Takip Sistemi Tekil Takip Süreçleri Hakkında Duyuru” ile şeker ölçüm çubukları ve insülin kalemi iğne uçlarının Ürün Takip Sistemi (ÜTS) üzerinden  01.02.2019 tarihi itibariyle tekil takip sürecine başlanacağı ve 30.04.2019 tarihi itibariyle tekil hareketliliği başlamamış söz konusu ürünlerin sağlık hizmet sunumunda kullanılamayacağı ilan edilmiştir.

Bahse konu ürünleri doğrudan vatandaşa satan eczanelerden henüz firma kayıtlarını ÜTS’de tamamlamamış olanların bulunduğu görülmüştür. Bu sebeple, yaşanabilecek sorunları önlemek adına söz konusu ürünlerin tekil takibinin zorunlu bir şekilde uygulanması 30.06.2019 tarihine kadar ertelenmiştir.

Ayrıca, konu ile ilgili olarak Sosyal Güvenlik Kurumu ile MEDULA ve ÜTS entegrasyon çalışmaları devam etmektedir. Entegrasyon süreci tamamlandığında eczaneler tarafından MEDULA’ya faturalandırılan ürünler için ayrıca ÜTS üzerinde tüketiciye verme bildirimi yapılmasına gerek olmayıp ilgili işlemler entegrasyon ile yapılacaktır. MEDULA’ya bildirimi yapılmayan ürün satışlarında ise bu ürünler için ÜTS üzerinde tüketiciye verme bildirimi yapılması gerekmektedir.

Bu bağlamda, anılan ürünleri vatandaşa satan ÜTS de henüz kaydı bulunmayan eczanelerin 30.06.2019 tarihine kadar firma kayıtlarını tamamlamaları, ellerindeki mevcut ürünler için stok bildirimi yapmaları ve tekil takip süreçlerini başlatmaları oldukça önem arz etmektedir.

Brexit Sürecinden Etkilenen Belge ve/veya Tıbbi Cihaz Kayıtlarının ÜTS’de Değerlendirilmesi ile ilgili Usul ve Esaslar Hakkında Duyuru

2019/KK-7 Sayılı Brexit Sürecinden Etkilenen Belge ve/veya Tıbbi Cihaz Kayıtlarının ÜTS’de Değerlendirilmesi ile ilgili Usul ve Esaslar Hakkında Duyuru (Güncelleme Tarihi: 12.04.2019)

 

(AB Konseyinin 10 Nisan 2019 tarihli ve EUCO XT 20009/19 sayılı özel oturumunda almış olduğu karar neticesinde Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden ayrılması (Brexit) tarihi 31 Ekim 2019 tarihine ertelenmiştir. Bu doğrultuda, 2019/KK-7 Sayılı Duyuru 12.04.2019 tarihinde aşağıdaki şekilde güncellenmiştir.)

18.03.2019 tarihinde Kurumumuzun web sitesinde yayınlanan “Brexit’e İlişkin Duyuru” adlı duyuruda da bahsedildiği üzere, Birleşik Krallık’ın anlaşmasız olarak Avrupa Birliği’nden ayrılması (Brexit) durumunda, 29 Mart 2019’dan sonra Birleşik Krallık’ta bulunan Onaylanmış Kuruluşlar tarafından 90/385/EEC, 93/42/EEC, 98/79/EC’ye göre düzenlenmiş EC Sertifikaları AB içerisinde geçersiz olacaktır. Birleşik Krallık’ta yerleşik olan 0086 numaralı “British Standard Institute (BSI) Assurance UK Ltd”, 0088 numaralı “Lloyd’ Register Quality Assurance Ltd”, 0120 numaralı “SGS United Kingdom Limited” ve 0843 numaralı “UL International (UK) Ltd” adlı onaylanmış kuruluşlar tarafından tıbbi cihaz firmalarına düzenlenen EC sertifikaları bu durumdan etkilenecektir. 29 Mart 2019 tarihi, AB Konseyinin 21 Mart 2019’da almış olduğu karar doğrultusunda, Birleşik Krallık’ın anlaşmasız olarak AB’den ayrılması durumunda, 12 Nisan 2019 tarihine uzatılmış olup, 10 Nisan 2019 tarihinde yapılan AB Konseyi toplantısı sonrasında Brexit tarihi 31 Ekim 2019’a ertelenmiştir..

Söz konusu onaylanmış kuruluşlardan birisi tarafından ürünleri belgelendirilen tıbbi cihaz firmaları, bu durumdan ticari olarak etkilenmemeleri için,

  1. 0086 numaralı “British Standard Institute (BSI) Assurance UK Ltd” tarafından belgelendirildilerse, EC sertifikalarını Hollanda’da yerleşik olan 2797 numaralı “BSI Group The Netherlands B.V” adlı onaylanmış kuruluşa BSI bünyesinde idari olarak geçiş yapmakta, ya da
  2. 0086 numaralı “British Standard Institute (BSI) Assurance UK Ltd” haricindeki diğer onaylanmış kuruluşlardan birisi tarafından belgelendirildilerse, ürünlerini İngiltere’de yerleşik olmayan başka bir onaylanmış kuruluşa transfer etmektedir

Bahse konu olan onaylanmış kuruluş transferleri ile ilgili süreçler, ürünlerin yeniden belgelendirilmesi ile etiket, uygunluk beyanı ve kullanma kılavuzu gibi teknik dokümanların yeni onaylanmış kuruluşa göre düzenlenmesi ile ilgili hususlar için en az 1-2 senelik bir geçiş periyodunun olacağı öngörülmektedir.

Bu nedenle, özellikle 31 Ekim 2019 sonrasında, söz konusu onaylanmış kuruluşlar tarafından belgelendirilmiş olan ürünlere ve bunlara ait belgelere ait ÜTS kayıt veya güncelleme başvurularında, söz konusu ürünlere ait EC sertifikası, uygunluk beyanı, etiket ve kullanma kılavuzu gibi teknik dokümanlarda, özellikle onaylanmış kuruluş ve AB yetkili temsilcisi bilgilerinde uyuşmazlıklarla karşılaşılacaktır. Mevcut ÜTS kayıt süreci bağlamında, teknik dokümanlarında onaylanmış kuruluş numaralarının farklı olması gibi uyuşmazlıklar sonucunda, bu tür tıbbi cihaz ve belge kayıt veya güncelleme başvurularının reddedilmesi ve bu karara bağlı olarak söz konusu ürünlerin ÜTS’ye kaydedilememesi veya ÜTS kayıtlarının düşürülmesi durumuna neden olacaktır.

Bu çerçevede, Avrupa’da uygulanacak olan ve aksi bir karar AB Komisyonu tarafından verilmedikçe yetkili otoritelerin takdirinde olan bu geçiş periyodunun Türkiye’de de uygulanabilir olması ve söz konusu süreç ile ilgili oluşabilecek kamu zararının azaltılması için,

  • Birleşik Krallık’ta yerleşik olan onaylanmış kuruluşların belgelendirdiği ürünler ve bu ürünlere ait belgeler için ÜTS üzerinden 31 Ekim 2019’a kadar yapılacak olan kayıt veya güncelleme başvurularında, ilgili EC sertifikası ile ürüne ait uygunluk beyanı, etiket, kullanma kılavuzu ve benzeri diğer teknik dokümanlar arasındaki onaylanmış kuruluş numaralarının ve AB yetkili temsilcisi bilgilerinin farklı olması ile ilgili uyumsuzluklar değerlendirmeye alınmayacaktır.
  • Kurumumuz tarafından aksi belirtilmediği sürece, 31 Ekim 2019’dan itibaren, 2019/KK-6 Sayılı Duyuruda yer alan koşullara ve hükümlere göre başvuru yapılması durumunda, söz konusu belgelere bağlı ürünler için onaylanmış kuruluş transferi süreçleri tamamlanıncaya ve ilgili ürünlerin transferinin gerçekleştiği onaylanmış kuruluş tarafından belgelendirmesi yapılıncaya kadar, sistemde kalma süresi tanımlanacak ve söz konusu belgelere ÜTS üzerinden süre uzatımı verilecektir.
  • Kurumumuz tarafından aksi belirtilmediği sürece, Birleşik Krallık’ta yerleşik olan onaylanmış kuruluşların belgelendirdiği ürünler ve bu ürünlere ait 2019/KK-6 Sayılı Duyuruya istinaden süresi uzatılmış belgeler için ÜTS üzerinden 31 Ekim 2019’dan sonra yapılacak olan kayıt veya güncelleme başvurularında, ilgili EC sertifikası ile ürüne ait uygunluk beyanı, etiket, kullanma kılavuzu ve benzeri diğer teknik dokümanlar arasındaki onaylanmış kuruluş numaralarının ve AB yetkili temsilcisi bilgilerinin farklı olması ile ilgili uyumsuzluklar değerlendirmeye alınmayacaktır.
  • Kurumumuz tarafından aksi belirtilmediği sürece, Onaylanmış kuruluş transferi süreci tamamlanmış ve ilgili onaylanmış kuruluş tarafından belgelendirmesi yapılmış olan ürünler ile bu ürünlere bağlı olan belgeler için ÜTS üzerinden 31 Ekim 2019’dan sonra yapılacak olan kayıt veya güncelleme başvurularında, ilgili EC sertifikası ile ürüne ait uygunluk beyanı, etiket, kullanma kılavuzu ve benzeri diğer teknik dokümanlar arasındaki onaylanmış kuruluş numaralarının ve AB yetkili temsilcisi bilgilerinin farklı olması ile ilgili uyumsuzluklar değerlendirmeye alınmayacaktır.

 

 

Tıbbi Cihaz Firma Unvan ve Adres Bilgilerinin EBS ve ÜTS’de Güncellenmesi Hakkında Duyuru

Bilindiği üzere, “2019/KK-1 Sayılı Tıbbi Cihaz ve Tıbbi Cihazlara ait Belge Kayıt Başvuruları Hakkında Duyuru” duyurusuna istinaden tıbbi cihaz firmalarından fiziki olarak talep edilen tıbbi cihazlara ait EC sertifikası, uygunluk beyanı, (ISO-13485) kalite yönetim sistemi sertifikası, yerli malı belgesi ve yetkili distribütörlük belgesi ile ÜTS belge/tıbbi cihaz başvuruları ile ilgili diğer fiziki evraklar, ilgili başvuru işlemlerinin sonlandırılması sonrasında, resmi yazı ile birlikte başvuru yapan firmalara iade edilmektedir.

Bununla birlikte, tıbbi cihaz firmalarının unvan ve adres bilgilerinin EBS ve ÜTS’de güncel olmaması nedeniyle söz konusu belgelerin firmalara teslim edilmesi sürecinde sorunlar ortaya çıkmakta ve söz konusu belgeler Kurumumuza iade edilmektedir.

Firma unvan ve adres bilgilerinin güncel ve doğru olmaması nedeniyle belgelerin tesliminde sorunların ortaya çıkmaması (evrakların kurumumuza iade edilmemesi), postalanan evrakların teslim sürelerinin kısaltılması, belge/ürün kayıt iş süreçlerinin hızlandırılması, resmi yazışmaların otomatik hale getirilmesi ve firmaların daha hızlı ve doğru bir şekilde başvuru işlemlerini tamamlayabilmesi için, 13.05.2019 tarihine kadar firmaların EBS ve ÜTS üzerindeki mevcut bilgilerini aşağıdaki örneğe uygun olarak güncellemeleri gerekmektedir. 13.05.2019 tarihi sonrasında, EBS ve ÜTS’deki firma unvan ve/veya adres farklılıkları nedeniyle ortaya çıkabilecek problemlerden başvuru sahibi firma sorumlu olacaktır.

NOT: EBS ve ÜTS’de unvan ve adres bilgilerini güncellemeden önce, söz konusu firmaların MERSİS veya VEDOP’ta yer alan bilgilerini güncellenmesi gerekebilir.

Örnek:

Firma : TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU

Adres: Söğütözü Mah. 2176. Sok. No:5 Çankaya/ANKARA

Adres Söğütözü Mah. 2176. Sok. No:5 Adres kısmına ilçe ve il adı yazılmadan yanda gösterildiği gibi baş harfler büyük diğer harflar küçük olacak şekilde sisteme girilmelidir.
İlçe Çankaya İlçe adı büyük harfle başlamalıdır.
Şehir ANKARA İl adı büyük harfler ile yazılmalıdır.

Ürün Takip Sistemi UTS-v7.21.0 Sürümü Yayınlandı

Ürün Takip Sistemi UTS-v7.21.0 sürümü 1 Mart 2019 tarihi itibarıyla gerçek ortamda yayınlanmıştır.

Yeni Eklenen Özellikler

  • Geçmiş tarihli bayilik başvuruları kaldırıldı.
  • Belge ve ürünlere arka arkaya revizyon verilmemesi sağlandı.
  • Uygunluk Beyanı türündeki belgelerin, fiziki evrak gerektiren belgelerden olması sağlandı.
  • Kurum/firma detay ekranlarına, ilgili kurumun/firmanın kullanıcılarının görevleriyle birlikte listelendiği yeni bir tab eklendi.
  • Ürün/belge detayındaki işlem geçmişi görüntülemeleri için yeni yetkiler tanımlandı.
  • Saha Güvenlik Bildirim Dokümanı Yayınla/Yayından Kaldır işlemleri için yeni yetkiler tanımlandı.
  • Telefon numarası girişi için mobil uygulama desteği sağlandı.
  • Kozmetik ürün denetim dosyasında karar eklenirken Karar Tipi kategorisine Uygun seçeneği eklendi. Çoklu ürün seçildiğinde Karar tipi Uygun’sa sahte/kaçak seçeneği kaldırıldı.
  • Kozmetik karar uygulanırken makam oluru şartının sadece güvensiz kararların uygulanmasında zorunlu olması sağlandı.

İyileştirmeler

  • Kayıtlı durumdaki belge ve ürünlere ret1 kararı uygulandığında gösterilen onay mesajları güncellendi.
  • Revizyon verilen ürün/belgenin sahibi firmaya gönderilen mesajlar güncellendi.
  • Yazdır butonunun sayfayı yeni sekmede açması sağlanarak yazdırma/kaydetme işlemi kolaylaştırıldı.
  • Tıbbi Cihaz Denetim dosyasında test analiz sekmesinde tekil ürün eklerken numune sayısı ve şahit numune sayısı alanları için negatif değer girilememesi sağlandı.
  • Bütün Tıbbi Cihaz Denetim ve Uyarı Dosyalarını Listele ekranına Cihaz Tipi Kategorisi ve Cihaz Tipi filtreleme alanları eklendi.
  • Uyarı dosyaları ve Denetim ve Uyarı dosyaları listeleme sayfalarında, İnceleme seviyesi filtresinin içerilen SGDF Raporları üzerinden de filtreleme yapabilmesi sağlandı.

Giderilen Hatalar

  • Toplu olarak eklenmiş ürünlerden kalibrasyona tabi olan ancak kalibrasyon periyodu girilmemiş olanların kalibrasyon periyodu 12 ay olarak güncellendi.
  • TİTCK kullanıcısının ana sayfasındaki görevlerden Belge ve Cihaz Başvurularını İnceleme görevlerinin yönlendirilme hatası giderildi.
  • Envanter ürünlerin ürün hareketleri entegrasyonu sırasında oluşan hata giderildi.
  • Kozmetik başvurularının inceleme yetkisine sahip olmayan kullanıcılara atanması hatası giderildi.
  • Sorgu sonucu listeleme sayfalarındaki hatalar giderildi.
  • Teknik Servis Başvurusu sırasında MERSİS’ten imza yetkililerinin eşleştirilmemesi hatası düzeltildi.
  • Envanter bildirimi için ürün sorgulama sırasında firma numarasının girilmesi gerekliliği kaldırıldı.

Ürün Takip Sistemi UTS-v7.22.0 Sürümü Yayınlandı

Yeni Eklenen Özellikler/Gereksinim Değişiklikleri

  • Firmaların excel dosyası ile ürünlerini toplu silebilmeleri sağlandı.
  • TİTCK kullanıcılarının ihale sorgulayabilmeleri sağlandı.
  • Tıbbi cihaz başvuruları iş dağılımı yap işlemi cihaz tipine göre yapılması sağlandı.
  • Tıbbi cihazlara Vücuda implante edilebilir mi? alanı eklendi.
  • Ismarlama tıbbi cihaz kaydı sırasında sağlık tesislerinin sistemdeki referans alan yerine sgk servisi ile direkt olarak entegre olması sağlandı.
  • Brexit nedeniyle 12 Nisan’dan sonra belgeleri geçersiz olacak Birleşik Krallık’ta bulunan 0086, 0088, 0120, 0843 numaralı onaylanmış kuruluşlara ait süre uzatımı verilmemiş olan EC sertifikalarının 15 Nisan’dan itibaren Ret durumuna alınmasını sağlayacak altyapı hazırlandı.
  • Ismarlama Tıbbi Cihaz ve Sistem İşlem Paketleri başvurularında başvuruya eklenecek ürün sayısına limit getirildi.
  • Ismarlama Tıbbi Cihazlara Revizyon kararı verilmemesi sağlandı.
  • İncelemesi tamamlanmamış ürün, belge ve serbest satış sertifikası başvurularının kişi bazında kırılım istatistiğinin email ile gönderilmesini sağlayan zamanlanmış görev oluşturuldu.
  • İhracat sertifikasında olduğu gibi serbest satış sertifikasında da belirli sürede tahakkuk edilmeyen ödemelere ait başvuruların reddedilmesi sağlandı.
  • Tüketiciye Verme Bildirimi sırasında kişinin kimlik bilgilerinin (ürünün kimlik bilgileri zorunlu konfigurasyonu yoksa da) opsiyonel olarak istenilmesi sağlandı.
  • Sınıf I-Diğer hariç tüm tıbbi cihazlar için konfigürasyonlar tanımlandı.
  • Sınıf I-Diğer hariç diğer tüm konfigürasyonların 31.10.2019 tarihinden sonra satın alınan veya kullanılan ürünleri için SGK sorgusunda tekil takip kapmasında dönülmesi sağlandı.
  • İnsülin Kalem İğne Ucu ve Şeker Ölçüm Çubuklarının takip edilmesi için konfigürasyon eklendi.
  • İnsülin Kalem İğne Ucu ve Şeker Ölçüm Çubuklarının 30.04.2019 tarihinden sonra satın alınan ürünleri için SGK sorgusunda tekil takip kapmasında dönülmesi sağlandı.
  • Kurumun kendisine gelen verme bildirimlerini, almak istememe özeliği eklendi. Ayrıca, verme bildirimi yapan kullanıcıya ‘X firması Y bildiriminiz almamayı seçti’ şeklinde bir bildirim ve/veya e-posta yollanılması sağlandı.
  • Kozmetik başvurularında inceleyen atanmış başvurulardan atama işleminin kaldırılması sağlandı.
  • Sorumlu atanmış kozmetik başvurularına tekrar sorumlu atanabilmesi sağlandı.
  • İhracat Sertifika Başvurusu’nda Kozmetik Ürün Seti eklenebilmesi sağlandı.
  • Kozmetik firma başvurularında mersis kaynaklı firmalar için ticari sicil gazetesi, vedop kaynaklı firmalar için hem imza sirküleri hem ticari sicil gazetesi mecburi olarak yüklenmesi sağlandı.
  • ÇKYS’deki polikliniklerin ÜTS’ye otomatik aktarılması sağlandı. Ayrıca her gece çalışacak zamanlanmış görev ile senkronizasyonu sağlandı.
  • TİTCK kullanıcılarının ÇKYS’den doktor bilgisi sorgulayabilmesi sağlandı.
  • Tıbbi Cihaz PGD ve Uyarı Raporları sayfasına ‘Dosya İle İlişkilendirilmemiş Kayıtlar’ sorgu kriteri eklendi.
  • Anasayfa görevlerine TITCK kullanıcıları için Periyodik Özetleme Raporu ve Trend Raporu için TİTCK’ya gönderilip sorumlusu atanmamış rapor bilgisi eklendi.
  • Manuel Raporlar için Sağlık Kurumu/Kuruluşu Adı alanı bilgisi eklenerek bu alanın sorgu kriterlerinde gösterilmesi sağlandı. Olay Sınıflandırılması Diğer Açıklama alanı ise kaldırıldı.
  • PGD uyarı rapor ve dosyalarının .msg uzantılı dosyaları upload/download edebilmeleri için gerekli düzenlemeler yapıldı.
  • Uyarı raporlarının evrak sayısı alanına göre sorgulanabilmesi sağlandı.
  • İstatistik menüsü altında Kozmetik PGD ve Uyarı İstatistikleri sayfası oluşturuldu.Verilen tarih aralığına göre Çıktılar İtibariyle PGD raporunda istenilen tüm veriler sayfada sorgulanabilir hale getirildi.
  • Klinik Mühendislik Tahakkuk İşlemlerinde 10 gün içerisinde ödeme yapılmazsa başvurunun iptal edilmesi ve ESY ile ödeme başvurularının senkronize edilmesi sağlandı.
  • Teknik servis kuruluşuna yeni personel eklerken, SGK dökümlerinin de girilmesi için kullanıcı arayüzü yapıldı.
  • Anasayfa’daki Kısayollar’ın kullanıcı bazında özelleştirilebilmesi sağlandı.

İyileştirmeler

  • Sınırsız süreli uygunluk beyanlarında mevcut işlem durumu REVİZYON ve belge durumu Kayıtlı olması durumunda, Belge Bilgileri ekranında “Bitiş Tarihi Güncelle” seçeneğinin gelmesi sağlandı.
  • Ürün geçmişindeki belge detayında, güncel belge detayı yerine o tarihdeki belge geçmişi detayının gösterilmesi sağlandı.
  • İmal ısmarlama tıbbi cihazların detay ekranlarında marka ve referans katalog no alanlarını TİTCK’nın görmemesi sağlandı.
  • Cihaz üzerindeki Etiketteki MRG ifadelerindeki Etiket ifadesi kaldırıldı.
  • Cihaz kayıtlarında Orjinal Etiket alanı zorunlu hale getirildi.
  • Serbest satış sertifikası başvurusuna yalnızca imal ürünlerin eklenebilmesi sağlandı.
  • Sorumlu atanmış olan serbest satış sertifika başvurularının başka birine atanabilmesi sağlandı.
  • Serbest satış sertifikalarındaki TİTCK logosu ve arka plandaki simge güncellendi.
  • Serbest satış sertifikalarında ilgili düzeltmeler (Kurum adının altında görünen “- -“ karakterinin kaldırılması, çerçevenin kaldırılması) yapıldı.
  • EC Belgesi eklerken ve güncellerken belge ekinde AT doğrulaması var ise, yalnızca o ekin seçilebilmesi sağlandı.
  • Serbest satış sertifika başvurusu atama ekranına takip no filtresi ve kolonu eklendi.
  • Birden fazla görülen SUT kodu eşleşmeleri düzeltildi.
  • Kozmetik ürün başvurusu iş dağılımı yapılırken Nanomateryal başvuruları için de iş dağılımı yapılabilmesi sağlandı.
  • Kozmetik ihracat sertifikası başvurusu oluşturulurken girilen EU mevzuatına uygun mu? alanı kaldırıldı.
  • Kozmetik ihracat sertifika başvurularındaki nomila içeriklerin birimlerinin ingilizceye çevrilmesi sağlandı.
  • Kozmetik ürün başvuruları İş Dağılımı Yap ekranında başvuru oluşturma tarihi için tarih aralığı seçilebilmesi sağlandı.
  • Kozmetik Denetim Ekleme ekranında Denetim Yapılan Yer bilgileri bölümünün dosyanın açıldığı firma bilgileri ile otomatik olarak dolu gelmesi sağlandı.
  • Tıbbi Cihaz Denetim dosyası denetim ekleme için kayıtsız firma bilgilerinin otomatik olarak gelmesi sağlandı.
  • PGD Tıbbi Cihaz ekranlarında ilişkili metinlerde vijilans yerine uyarı ifadesi gösterilmesi sağlandı.
  • Tıbbi Cihaz Uyarı Dosyasında risk değerlendirmesi alanında en güncel alanların gösterilmesi sağlandı.
  • İstatistik menüsü altındaki PGD ve Uyarı İstatistikleri sayfasının adı Tıbbi Cihaz PGD ve Uyarı İstatistikleri olarak değiştirildi ve sorgular düzenlendi.
  • Sağlık Kuruluşu Olumsuz Olay Raporu ekleme ekranında Olumsuz Olay Açıklaması zorunlu hale getirildi ve varsayılan değer “-” olarak set edildi.
  • Kozmetik Şikayet / Kozmetovijilans altında Manuel Şikayet eklerken; kayıtlı firma seçildiğinde “ürün kayıtlı mı” alanına Bilinmiyor seçeneği de eklendi.

Giderilen Hatalar

  • Saklama koşullarındaki minimum ve maximum değerlerinin ondalıklı olarak saklanabilmesi sağlandı.
  • EC sertifikalarında 98/79/EC yönetmelik ekinde olanların EK-4 olanların bitiş tarihi zorunlu olmuyordu, EK-6 AT doğrulaması ekinde olanların bitiş tarihlerinin zorunlu olmaması sağlandı.
  • Cihaz Başvuru Özet Sayfasında başvuru yapılan ürünler üzerine tekrardan ekleme/çıkarma işlemleri yapıldığı sırada önceki ürün listesi ile yeni oluşturulan liste arasında oluşan çakışmalar giderildi.
  • İthalat bildirimi sırasında hataya neden olan Monako ülkesinin boş olan “kod” alanı setlendi.
  • Kullanım bildirimi yapıp SGK’dan ödeme alamayan hastanenin hatası giderildi.
  • Son kullanma tarihi stok bildirimleri ile bozulan ürünlerin son kullanma tarihleri düzeltildi.
  • Pasif durumdaki ÇKYS kamu kurumlarının aktifleştirilmesi sırasında alınan vergi numarası koşulu hatası giderildi.
  • Vedop otomatik senkronizasyonunda adres metni boş olan firmaların tekrar güncellenmesi problemi giderildi.
  • Enquiry Güncelle Dialogu açılış hatası giderildi.
  • Kozmetik Uyarı Dosyası Güncelle Dialogundaki hata giderildi.
  • Çok fazla cihaz ve geri çekme içeren Saha Güvenliği Düzeltici Faaliyet Raporlarının açılmasındaki sıkıntı giderildi.
  • Saha Güvenliği Düzeltici Faaliyet raporu silindiğinde ilişkili Saha Güvenliği Düzeltici Faaliyet bildirim dokümanının silinmemesi hatası giderildi.
  • Trend Raporu Ekleme işleminde mevcut bir Trend Raporuna ait referans numarası girildiğinde gelen verilerden eski dokümanla ilgili gelen hata düzeltildi.
  • Tıbbi Cihaz PGD ve Uyarı Arşiv Denetim Dosyaları aynı id’ye sahip kayıtlar yüzünden tablo ve detay ekranında oluşan hatalı gösterimler düzeltildi.
  • Gönüllü Geri Çekme Ekle ekranında Seviye Tekil seçildiği durumda Tekil Ürün ekle alanında seri no zorunlu, lot no opsiyonel yapıldı.
  • Teknik servis personeli olmamasına rağmen yanlışlıkla teknik servis personel kaydı ekleyen firmaların kayıtları silindi.
  • Teknik servis başvurusu sırasında personel detay ekranında personel sertifikasının indirilememe hatası giderildi.

Diğer

  • 01.12.2018-31.12.2018 tarihleri arasında yapılan C grubu başvurulardan EK-3M, EK-3A, EK-3J listesine girilen kararların kesinleştirilmesi sağlandı.
  • İlgili ürünlerin branş türleri, Şeker ölçüm çubuğu ve insülin kalem iğne ucu olacak şekilde güncellendi.
  • ÜTS Portaldeki Eğitim Videoları sayfasına güncel videolar yüklendi.
  • Titck tarafından istenen bazı istatistiksel bilgiler (üretim, stok ve ithalat bildirimi yapılmış tekil ürün sayısı; üretim, stok ve ithalat iptal bildirimleri yapılmış tekil ürün sayısı) hazırlandı.
  • Tıbbi cihaz dairesinin sorgu talepleri yerine getirildi.